lundi 28 mars 2016

Okinawa

Après presque 6 semaines de voyage nous arrivons au Japon! Nous commençons par Okinawa l'île la plus au Sud.
Après avoir passé un jour à visiter Naha, la ville principale nous nous envolons pour Ishigaki, une petite île avec du corail et des jolies plages qui n'est pas très loin de Taiwan en fait.
Le premier jour nous nous reposons puis allons sur une île plus petite (Taketomi) à 15mn qui a préservé les maisons et le mode de vie traditionnel d'Okinawa. C'était très pittoresque et nous voyons les fameux bœufs japonais (Wagyu en japonais).
Le deuxième jour nous arrivons (difficilement) à louer une voiture et partons faire le tour de l'île. Nous commençons par l'une des plus belle plage japonaise avec de magnifique coraux, nous prenons un petit bateau avec une vitre pour observer les poissons dont des poissons clowns (comme Nemo).
Après un Soba typique d'Okinawa (pâtes dans du bouillon avec des pieds porc ou chèvre) puis une glace à la mangue fait maison, nous allons au Mont Homoto, le plus grand de l'île culminant à 525m.
La marche est plus difficile que prévue mais la vue est magnifique sur toute l'île.
Le soir nous mangeons du bœuf d'Ishigaki extrêmement goûteux et tendre.

After almost six weeks of travelling we arrived in Japan! On the islands of Okinawa to the south. After a day visiting Naha, the capital, we headed to Ishigaki, a small island with gorgeous beaches, coral reefs...

On our first day in Ishigaki we did very little (apart from sleeping until midday...) and then popped over to a smaller island 15 minutes away which has preserved the traditional Okinawan buildings - including guardian house dragons on the roofs. It was very picturesque, including the fields of cows and goats.
The following day we travelled around Ishigaki. We started off with a beautiful beach in the north of the island with the whitest sand and bluest sea we have ever seen. We took a glass-bottomed boat to see the coral, anemones, fish and giant clams living just off the coast, which was incredible. We saw clown fish living in anemones (just like Nemo! - Guillaume has never seen Finding Nemo so this was lost on him) and loads of other beautiful fish including a Moorish idol. After having Okinawa soba for lunch (I think mine was goat, Guillaume's was definitely pigs' trotters) and the most mangoey-tasting mango sorbet ever, we set off for Mt Omoto, the highest point on the island where you have views of the mountains, the sea and the coral reefs. The climb was much, much harder than we expected. Guillaume made it up in about 50 minutes, he was on his way back down by the time I approached the summit... But the views were worth it. In the evening we had a Japanese barbecue with Ishigaki beef - possibly the best beef I have ever eaten.

Naha's castle
Taketomi


avant / before

après / after (sushi de boeuf)


corail bleu




En haut du Mt Omoto





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